Fwd: Re: SVETO TOEVSKI, DEUTSCHE WELLE

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Fwd: Re: SVETO TOEVSKI, DEUTSCHE WELLE

Dimce Grozdanoski
На следниов линк, http://www.dw.de/dw/article/0,,16254961,00.html може
да проследите интересен напис од Свето Тоевски за Википедија ...


_______________________________________________
Wikimk-l mailing list
[hidden email]
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikimk-l
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Vikipedija] Fwd: Re: SVETO TOEVSKI, DEUTSCHE WELLE

Slobodan Jakoski
Стварно не разбирам како може да напише вака:

Потпрeтседателот на „Вики-Македонија“ Слободан Јаќоски вели: „Без никаков проблем успеавме во 2010 година во Фондацијата во Сан Франциско, да се регистрираме како ’Викимедија – ВикиМакедонија’, под уставното име на Република Македонија.


Јас ова никогаш не сум го рекол. Комунициравме по e-mail и не постои некој ваков запис од моја страна. Не знам и како го утнал името Вики-Македонија кога експлицитно му пишав неколку пати како се викаме.

Поздрав,

2012/9/24 Dimce Grozdanoski <[hidden email]>
На следниов линк, http://www.dw.de/dw/article/0,,16254961,00.html може да проследите интересен напис од Свето Тоевски за Википедија ...

_______________________________________________
Vikipedija mailing list
[hidden email]
http://lists.softver.org.mk/listinfo/vikipedija--
Слободан Јаќоски

http://nmp.com.mk
http://mk.wikipedia.org
http://flavrsavr.deviantart.com

_______________________________________________
Wikimk-l mailing list
[hidden email]
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikimk-l
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Wikimedia-mk] [Vikipedija] Fwd: Re: SVETO TOEVSKI, DEUTSCHE WELLE

Dimce Grozdanoski
„Викимедија – „Вики-Македонија“, кај го најде ова?

Има уште многу работи кои немаат врска. Еве прилика да се реагира до dw
за да се поправи сликата која Свето ја пласира во јавноста.

Кој му даде да биде новинар/дописник на Свето? :)

On 24.09.2012 10:53, Slobodan Jakoski wrote:

> Стварно не разбирам како може да напише вака:
>
>     Потпрeтседателот на „Вики-Македонија“ Слободан Јаќоски вели: „Без
>     никаков проблем успеавме во 2010 година во Фондацијата во Сан
>     Франциско, да се регистрираме како ’Викимедија – ВикиМакедонија’,
>     под уставното име на Република Македонија.
>
>
>
> Јас ова никогаш не сум го рекол. Комунициравме по e-mail и не постои
> некој ваков запис од моја страна. Не знам и како го утнал името
> Вики-Македонија кога експлицитно му пишав неколку пати како се викаме.
>
> Поздрав,
>
> 2012/9/24 Dimce Grozdanoski <[hidden email]
> <mailto:[hidden email]>>
>
>     На следниов линк, http://www.dw.de/dw/article/0,,16254961,00.html
>     може да проследите интересен напис од Свето Тоевски за Википедија ...
>
>     _______________________________________________
>     Vikipedija mailing list
>     [hidden email]
>     <mailto:[hidden email]>
>     http://lists.softver.org.mk/listinfo/vikipedija
>
>
>
>
> --
> Слободан Јаќоски
>
> http://nmp.com.mk
> http://mk.wikipedia.org
> http://flavrsavr.deviantart.com
>
>
> _______________________________________________
> Wikimedia-mk mailing list
> [hidden email]
> https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikimedia-mk_______________________________________________
Wikimk-l mailing list
[hidden email]
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikimk-l
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Wikimedia-mk] [Vikipedija] Fwd: Re: SVETO TOEVSKI, DEUTSCHE WELLE

Slobodan Jakoski
Facepalm.

Здраво, Слободан:

 

Ви благодарам за мејлот. Сметам дека не треба да ви паѓа во очи една незначителна грешка за името на вашата организација, ниту да ви пречи фактот што сум искористил само две реченици од една ваша изјава, која ми ја дадовте лани во една друга пригода и навистина не за Дојче Веле. Статијата воопшто не е предоминантно „идентитетски“ концепирана, туку како што вие наведувате во својот текст, во кој јас поместив повеќе од вашата изјава специјално за ДВ. Мислам дека бев во функција на вашите напори за растежот на Википедија, што и претставуваше цел на оваа статија.

2012/9/24 Dimce Grozdanoski <[hidden email]>
„Викимедија – „Вики-Македонија“, кај го најде ова?

Има уште многу работи кои немаат врска. Еве прилика да се реагира до dw за да се поправи сликата која Свето ја пласира во јавноста.

Кој му даде да биде новинар/дописник на Свето? :)


On <a href="tel:24.09.2012%2010" value="+12409201210" target="_blank">24.09.2012 10:53, Slobodan Jakoski wrote:
Стварно не разбирам како може да напише вака:

    Потпрeтседателот на „Вики-Македонија“ Слободан Јаќоски вели: „Без
    никаков проблем успеавме во 2010 година во Фондацијата во Сан
    Франциско, да се регистрираме како ’Викимедија – ВикиМакедонија’,
    под уставното име на Република Македонија.Јас ова никогаш не сум го рекол. Комунициравме по e-mail и не постои некој ваков запис од моја страна. Не знам и како го утнал името Вики-Македонија кога експлицитно му пишав неколку пати како се викаме.

Поздрав,

2012/9/24 Dimce Grozdanoski <[hidden email] <mailto:[hidden email]>>


    На следниов линк, http://www.dw.de/dw/article/0,,16254961,00.html
    може да проследите интересен напис од Свето Тоевски за Википедија ...

    _______________________________________________
    Vikipedija mailing list
    [hidden email]
    <mailto:[hidden email]> _______________________________________________
Wikimedia-mk mailing list
[hidden email]
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikimedia-mk

--
Слободан Јаќоски

http://nmp.com.mk
http://mk.wikipedia.org
http://flavrsavr.deviantart.com

_______________________________________________
Wikimk-l mailing list
[hidden email]
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikimk-l
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Wikimedia-mk] [Vikipedija] Fwd: Re: SVETO TOEVSKI, DEUTSCHE WELLE

Dimce Grozdanoski
Ох, сега спокојно ќе спиеме, откако Свето ја извади гредата од нашите
очи а „незначителните грешки“ останаа да пливаат низ Интернет.

On 24.09.2012 14:43, Slobodan Jakoski wrote:

> Facepalm.
>
> *Здраво, Слободан:*
>
> **
>
> *Ви благодарам за мејлот. Сметам дека не треба да ви паѓа во очи една
> незначителна грешка за името на вашата организација, ниту да ви пречи
> фактот што сум искористил само две реченици од една ваша изјава, која
> ми ја дадовте лани во една друга пригода и навистина не за Дојче Веле.
> Статијата воопшто не е предоминантно „идентитетски“ концепирана, туку
> како што вие наведувате во својот текст, во кој јас поместив повеќе од
> вашата изјава специјално за ДВ. Мислам дека бев во функција на вашите
> напори за растежот на Википедија, што и претставуваше цел на оваа
> статија.*
>
> 2012/9/24 Dimce Grozdanoski <[hidden email]
> <mailto:[hidden email]>>
>
>     „Викимедија – „Вики-Македонија“, кај го најде ова?
>
>     Има уште многу работи кои немаат врска. Еве прилика да се реагира
>     до dw за да се поправи сликата која Свето ја пласира во јавноста.
>
>     Кој му даде да биде новинар/дописник на Свето? :)
>
>
>     On 24.09.2012 10 <tel:24.09.2012%2010>:53, Slobodan Jakoski wrote:
>
>         Стварно не разбирам како може да напише вака:
>
>         Потпрeтседателот на „Вики-Македонија“ Слободан Јаќоски вели: „Без
>         никаков проблем успеавме во 2010 година во Фондацијата во Сан
>         Франциско, да се регистрираме како ’Викимедија – ВикиМакедонија’,
>         под уставното име на Република Македонија.
>
>
>
>         Јас ова никогаш не сум го рекол. Комунициравме по e-mail и не
>         постои некој ваков запис од моја страна. Не знам и како го
>         утнал името Вики-Македонија кога експлицитно му пишав неколку
>         пати како се викаме.
>
>         Поздрав,
>
>         2012/9/24 Dimce Grozdanoski <[hidden email]
>         <mailto:[hidden email]>
>         <mailto:[hidden email]
>         <mailto:[hidden email]>>>
>
>
>         На следниов линк, http://www.dw.de/dw/article/0,,16254961,00.html
>         може да проследите интересен напис од Свето Тоевски за
>         Википедија ...
>
>         _______________________________________________
>         Vikipedija mailing list
>         [hidden email]
>         <mailto:[hidden email]>
>         <mailto:[hidden email]
>         <mailto:[hidden email]>>
>
>         http://lists.softver.org.mk/listinfo/vikipedija
>
>
>
>
>         --
>         Слободан Јаќоски
>
>         http://nmp.com.mk
>         http://mk.wikipedia.org
>         http://flavrsavr.deviantart.com
>
>
>         _______________________________________________
>         Wikimedia-mk mailing list
>         [hidden email]
>         <mailto:[hidden email]>
>         https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikimedia-mk
>
>
>
>
>
>
> --
> Слободан Јаќоски
>
> http://nmp.com.mk
> http://mk.wikipedia.org
> http://flavrsavr.deviantart.com


_______________________________________________
Wikimk-l mailing list
[hidden email]
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikimk-l