Re: [Vikipedija] [Wikimedia-mk] Fwd: Re: SVETO TOEVSKI, DEUTSCHE WELLE

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Vikipedija] [Wikimedia-mk] Fwd: Re: SVETO TOEVSKI, DEUTSCHE WELLE

wikimk.wikimk
Ако добро разбрав, овој мисли дека ние имаме „проблеми со името“ на организацијата па дека затоа се реагира. Слободан, ќе беше интересно да ја видиш неговата реакција кога случајно би го прекрстил во „Стево Тошевски“, па да ја видиш неговата „идентитетски конципирана“ реакција.
:-)
Поздрав

From: [hidden email] [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Slobodan Jakoski
Sent: 24 September 2012 14:43
To: Dimce Grozdanoski
Cc: Internal mailing list for Wikimedia Macedonia; дискусии за Википедија на македонски; [hidden email]
Subject: Re: [Vikipedija] [Wikimedia-mk] Fwd: Re: SVETO TOEVSKI, DEUTSCHE WELLE

Facepalm.
Здраво, Слободан:
 
Ви благодарам за мејлот. Сметам дека не треба да ви паѓа во очи една незначителна грешка за името на вашата организација, ниту да ви пречи фактот што сум искористил само две реченици од една ваша изјава, која ми ја дадовте лани во една друга пригода и навистина не за Дојче Веле. Статијата воопшто не е предоминантно „идентитетски“ концепирана, туку како што вие наведувате во својот текст, во кој јас поместив повеќе од вашата изјава специјално за ДВ. Мислам дека бев во функција на вашите напори за растежот на Википедија, што и претставуваше цел на оваа статија.
2012/9/24 Dimce Grozdanoski <[hidden email]>
„Викимедија – „Вики-Македонија“, кај го најде ова?

Има уште многу работи кои немаат врска. Еве прилика да се реагира до dw за да се поправи сликата која Свето ја пласира во јавноста.

Кој му даде да биде новинар/дописник на Свето? :)


On 24.09.2012 10:53, Slobodan Jakoski wrote:
Стварно не разбирам како може да напише вака:

    Потпрeтседателот на „Вики-Македонија“ Слободан Јаќоски вели: „Без
    никаков проблем успеавме во 2010 година во Фондацијата во Сан
    Франциско, да се регистрираме како ’Викимедија – ВикиМакедонија’,
    под уставното име на Република Македонија.Јас ова никогаш не сум го рекол. Комунициравме по e-mail и не постои некој ваков запис од моја страна. Не знам и како го утнал името Вики-Македонија кога експлицитно му пишав неколку пати како се викаме.

Поздрав,
2012/9/24 Dimce Grozdanoski <[hidden email] <mailto:[hidden email]>>


    На следниов линк, http://www.dw.de/dw/article/0,,16254961,00.html
    може да проследите интересен напис од Свето Тоевски за Википедија ...

    _______________________________________________
    Vikipedija mailing list
    [hidden email]
    <mailto:[hidden email]>

    http://lists.softver.org.mk/listinfo/vikipedija
--
Слободан Јаќоски

http://nmp.com.mk
http://mk.wikipedia.org
http://flavrsavr.deviantart.com

_______________________________________________
Wikimedia-mk mailing list
[hidden email]
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikimedia-mk
--
Слободан Јаќоски

http://nmp.com.mk
http://mk.wikipedia.org
http://flavrsavr.deviantart.com
_______________________________________________
Wikimk-l mailing list
[hidden email]
https://lists.wikimedia.org/mailman/listinfo/wikimk-l